Amerykanie zainteresowani polską żywnością ekologiczną i regionalną

29 sierpnia 2016 r. podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki przyjął delegację przedstawicieli amerykańskiego świata biznesu. Spotkanie odbyło się z inicjatywy profesora Jima Mazurkiewicza, dyrektora programu Agri-Life na Texas A&M University. Jim Mazurkiewicz aktywnie działa na rzecz rozwoju relacji polsko-amerykańskich w zakresie wymiany wiedzy i doświadczeń w dziedzinie rolnictwa.

Rozmowy dotyczyły przede wszystkim polskiej żywności ekologicznej oraz naszych rodzimych produktów regionalnych. Poruszono również temat systemów produkcji żywności i działań prowadzonych na rzecz utrzymania wysokiej jakości produktów spożywczych.

Rynek amerykański otwiera przed polskimi producentami żywności szerokie perspektywy głównie ze względu na stale rosnące zainteresowanie produktami ekologicznymi oraz lokalnymi.

Dodaj komentarz

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki