Ceny i notowania indyków – 2-8 kwietnia 2018 r.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najświeższymi informacjami na temat skupu i sprzedaży mięsa indyczego. W których makroregionach Polski jego ceny osiągnęły najwyższy poziom i jakim wahaniom ulegały? Oto notowania indyków z kwietnia 2018 r.

Ceny skupu indyków

W marcu 2018 r. brojlery indycze osiągnęły następujące ceny (w przeliczeniu na kilogram): w północnym regionie Polski skupowano je po 4,60 zł/kg, w centralnym – po 4,36 zł/kg, w południowo-wschodnim – po 4,54 zł/kg, w zachodnim z kolei – po 4,62 zł/kg. Średnia cena indyków rzeźnych na polskim rynku wynosi 4,55 zł/kg.

Ceny sprzedaży elementów z indyka

Cena filetów z piersi indyka wzrosła w minionym tygodniu o 3%, jej wartość wynosi więc 14 637  zł/t. Skrzydła indycze sprzedaje się na polskim rynku po 4 824 zł/t, czyli po cenie o 1% wyższej niż w poprzednim notowaniu. Udziec z indyka z kolei kosztuje 8 860 zł/t, a więc o 2% mniej niż w poprzednim tygodniu. Indycza wątroba osiągnęła cenę 3 844 zł/t, odnotowano zatem jej spadek o 9%.

Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Kategorie
Indyki

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki