Ceny i notowania indyków – 30 stycznia – 5 lutego 2017 r.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najświeższymi informacjami na temat skupu i sprzedaży mięsa indyczego. W których makroregionach Polski jego ceny osiągnęły najwyższy poziom i jakim wahaniom ulegały? Oto notowania indyków z przełomu stycznia i lutego 2017 r.

Ceny skupu indyków

Cena skupu indorów ustaliła się aktualnie na poziomie 4.834,0 zł/t, mamy zatem do czynienia z jej wzrostem o 1%. Indyczki kosztują natomiast 4.593,7 zł/t, płacimy więc za nie o 1% więcej. W styczniu brojlery indycze osiągnęły następujące ceny (w przeliczeniu na kilogram): w północnym regionie Polski skupowano je po 4,84 zł/kg, w centralnym – po 4,86 zł/kg, w południowo-zachodnim – po 4,98 zł/kg, we wschodnim z kolei – po 4,76 zł/kg. Średnia cena indyków rzeźnych na polskim rynku wynosi 4,83 zł/kg.

Ceny sprzedaży elementów z indyka

Cena filetów z piersi indyka nie uległa w ciągu minionego tygodnia znaczącym wahaniom, jej wartość wynosi więc 15.597 zł/t. Skrzydła indycze sprzedaje się na polskim rynku po 4.319 zł/t, czyli o 1% taniej w stosunku do poprzedniego notowania. Udziec z indyka z kolei kosztuje 8.922 zł/t, a więc o 2% więcej niż w poprzednim tygodniu. Indycza wątroba osiągnęła cenę 4.258 zł/t, odnotowano zatem jej spadek o 1%. 

Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Kategorie
Indyki

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki