Soja tosterna ekspanderna pelnotluszczowa

Porównaj

2390.00 zł

Przewagi soi tosterna ekspanderna pelnotluszczowa :jest wysoko kalorycznym karmem, z duza zawarto'scia proteiny, uniwersalna, idealna dla wszystkich rodzajów zwierzat i ptaków;charakteryzuje sie wysoka przyswajalno'scia oleju i, w szczególno'sci, tlustych kwasów;zawiera duza ilo's'cTocopherolа, co nadaje olejowi, co mie'sci sie w niej, stabilno's'c przy przechowywaniu. lipoksidase i lipaza - zburzone;duza zawarto's'c glównych tlustych kwasów - linolowy i α-linolenowy - 9,0 i 2,0 % odpowiednio;ma duza zawarto's'c lecytyny (waznego dla tluszczowego metabolizmu) - 0,7%;przyjemny zapach produkcji polepsza je sie;ma dobra zdolno's'c granulowa'c (w porównaniu do innymi skladowe, co zawiera ma'slane dokladki) sie.Pelnotluszczowa soja wykorzystuje sie dla wykarmiania:PtakiSoja tostowana nbsp;ekspandowana pelnotluszczowa dobrze przyswaja sie wszystkimi gatunkami ptaków, 50% tluszczu, co mie'sci sie w nim, zdarza sie na kwas linolowy, który obowiazkowo powinien by'c obecny w racjach ptaka. Duza zawarto's'c kwas linolowy zwlaszcza sprzyjano zaznacza sie na zwiekszeniu rozmiaru jajek.'Swi'nSoja tostowana ekspandowana pelnotluszczowa jest zwlaszcza pozyteczna lochom w ostatniej fazie pro'snej i w racjach okresu laktacji dla podwyzszenia zdolno'sci do zycia mlodnika.Bydlo rogateWprowadzenie soi tostowana ekspandowana pelnotluszczowa do racji miesnego bydla i wypas ciolków daje:- Podwyzszenie zywej masy mlodnika bydlo rogate na 4-6%;- Zachowanie poglowia - 1.5-2.2%RybaUzycie soi tostowana ekspandowana pelnotluszczowej w racji ryb stabilnie daje zwiekszenie w wadze i wzro'scie. Aminokwasowy sklad soi tostowana ekspandowana jest pelnotluszczowy wedlug wszystkich wska'zników w calo'sci odpowiada potrzebom wszystkich rodzajów ryb, dlatego soja moze zastepowa'c inne drozsze rodzaje 'zródel bialka.Dla produkcji mieszanki paszowej dla prosiat rekomenduje sie klimatyzowanie pod presja z co zaluje temperatura rezimem 110оС. Temu wymaganiu zadowala obróbka w ekspander, a mianowicie:rozszczepianie krochmalu na 50 %;rozszczepianie blonnika i poprawa przyswojenia frakcji blonnika;zmniejszenie patogennych bakterii i ple's'n grzybków;nieobecno's'c obrazenia witamin i aminokwasów.Ekstrudowana, z reguly, odbywa sie przy bardziej wysokim temperaturze rezimie i z duzym stresem dla produktu. To doprowadzilo do nadmiernej obróbki produktu i zwiazanym z tym obrazeniem komponentów.Gwarancje na przechowywanieBez straty jako'sci 2,5 - 3 miesiace. To zwiazano z niska wilgotno'scia produktu i rujnacja w technologicznym procesie fermentów lipazy i lipooksygenaza, co wplywa na utlenienie oleju, przeciez pelnotluszczowa soja charakteryzuje sie duza zawarto'scia aminokwasów, mineralnych substancji i witamin. W niej w calo'sci zachowuje sie lecytyna kompleks, a takze duza zawarto's'c plew nasycony tlustych kwasów.Dlaczego mieso, wyhodowane na soi TEP, bez uzycia GMO, pozytecznie?W naszym produkcie po przerobie, jak juz zrozumieli'scie, sa zachowane wszystkie witaminy tluszcze i wiewiórki, a takze sa zabite wszystkie szkodliwe substancje, które sa wla'sciwe soi. I tu trzeba rozumie'c róznice: jest soja, która dodaja do miesa w trakcie wyrobu kielbasy, ze robia praktycznie wszystkie kombinaty miesne. A jest mieszanka paszowa na podstawie soi. I tylko zaleznie od rodzaju jej obróbki ona jest pozyteczna albo szkodliwa dla skladu miesa. Czlowiek, który hoduje kure albo 'swinie dla siebie albo jak dla siebie, bedzie wykorzystywal nasz produkt. Tenze, kto do przyszlo'sci nie patrzy i nie zyczy przestudiowa'c produkt, co przewyzsza za wszystkimi parametrami, ten na jako's'c nie patrzy. Poza tym, nasi fachowcy potrafia udowodni'c jakiemukolwiek technologowi nie tylko przewagi naszego produktu, ale i jego ekonomiczna korzy's'c.

Promowane ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki