Ceny i notowania indyków – 21-27 maja 2018 r.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najświeższymi informacjami na temat skupu i sprzedaży mięsa indyczego. W których makroregionach Polski jego ceny osiągnęły najwyższy poziom i jakim wahaniom ulegały? Oto notowania indyków z końca maja 2018 r.

Ceny skupu indyków

W kwietniu 2018 r. brojlery indycze osiągnęły następujące ceny (w przeliczeniu na kilogram): w północnym regionie Polski skupowano je po 4,56 zł/kg, w centralnym – po 4,36 zł/kg, w południowo-wschodnim – po 4,30 zł/kg, w zachodnim z kolei – po 4,65 zł/kg. Średnia cena indyków rzeźnych na polskim rynku wynosi 4,53 zł/kg.

Ceny sprzedaży elementów z indyka

Cena filetów z piersi indyka wzrosła w minionym tygodniu o 2%, jej wartość wynosi więc 15 625  zł/t. Skrzydła indycze sprzedaje się na polskim rynku po 5 169 zł/t, czyli po cenie o 4% wyższej niż w poprzednim notowaniu. Udziec z indyka z kolei kosztuje 8 915 zł/t, a więc o 1% więcej niż w poprzednim tygodniu. Indycza wątroba osiągnęła cenę 4 216 zł/t, odnotowano zatem jej stagnację.

Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Kategorie
Indyki

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki