Ceny i notowania papryki czerwonej – 2-12 listopada 2020 r.

Ile kosztuje krajowa papryka czerwona na największych polskich rynkach rolno-spożywczych? Jak zmieniały się w ostatnim czasie jej minimalne i maksymalne ceny hurtowe? Przedstawiamy ceny i notowania papryki czerwonej z listopada 2020 r.

Zmiany cen hurtowych
 
Krajowa papryka czerwona osiągnęła w ostatnich dniach cenę minimalną równą 4,49 zł/kg, koszt kilograma surowca spadł zatem w porównaniu do poprzedniego notowania o 7%. Jego cena maksymalna również spadła o 7% i wynosi aktualnie 5,65 zł/kg. W skali miesiąca zaobserwowano 14-procentowy wzrost ceny minimalnej papryki czerwonej pochodzącej z importu oraz wzrost jej ceny maksymalnej o 6%.
 
Najwyższe i najniższe ceny na rynkach hurtowych
 
Importowana papryka czerwona jest dostępna w sprzedaży na rynku w Broniszach, gdzie kosztuje 4,00-5,50 zł/kg. W Kaliszu sprzedaje się ją po 5,00 zł/kg, w Bydgoszczy po 5,50-6,00 zł/kg, w Łodzi po 3,00-6,40 zł/kg, w Poznaniu po 5,40-6,60 zł/kg, w Radomiu i w Rzeszowie po 3,00-4,00 zł/kg, w Szczecinie po 6,00-7,00 zł/kg, w Sandomierzu po 5,00-6,00 zł/kg, a we Wrocławiu – po 5,00-6,00 zł/kg.
 
 
Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Kategorie
Papryka czerwona

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki