Home
|
Ceny
|
Papryka czerwona
|
Ceny i notowania papryki czerwonej – 24 sierpnia – 3 września 2020 r.
Ceny i notowania papryki czerwonej – 24 sierpnia – 3 września 2020 r.
Ile kosztuje krajowa papryka czerwona na największych polskich rynkach rolno-spożywczych? Jak prezentowały się w ostatnim czasie jej minimalne i maksymalne ceny hurtowe? Przedstawiamy ceny i notowania papryki czerwonej z przełomu sierpnia i września 2020 r.
Najwyższe i najniższe ceny na rynkach hurtowych
Polska papryka czerwona jest dostępna w sprzedaży na rynku w Broniszach, gdzie kosztuje 3,85-6,00 zł/kg. W Lublinie sprzedaje się ją po 4,80-5,20 zł/kg, w Bydgoszczy po 5,50-6,00 zł/kg, w Łodzi po 3,00-6,40 zł/kg, w Poznaniu natomiast po 5,00-7,00 zł/kg. W Rzeszowie polska papryka czerwona kosztuje 4,00-6,00 zł/kg, w Radomiu 4,00-5,00 zł/kg, w Sandomierzu 4,60-5,00 zł/kg, a w Szczecinie – 4,00-5,50 zł/kg.
Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi