ŚRUTA SŁONECZNIKOWA Wysokobiałkowa 38%

Porównaj

1499.00 zł

ŚRUTA SŁONECZNIKOWA jest produktem ubocznym ekstrakcji oleju z nasion słonecznika. Produkt ten otrzymuje się przez zmielenie pozostałości pozostałej po ekstrakcji oleju z nasion słonecznika. W celu ułatwienia dawkowania i transportu mączka jest granulowana. Specyfikacja ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ 1. Białko - 38-39% 2. Błonnik - 18% 3. Tłuszcz surowy – 1% 4. Popiół - 0,6 % 5. Zawartość wilgoci - nie więcej niż 11% 6. Kolor - Szary 7. Zapach - charakterystyczny dla śruty słonecznikowej, bez obcego zapachu Zalety ŚRUTY SŁONECZNIKOWEJ: 1. Śruta słonecznikowa jest całkowicie wystarczająca jako jedyne źródło uzupełniającego białka. 2. Główną zaletą śruty słonecznikowej jest brak czynników antyodżywczych, takich jak śruta sojowa. 3. Białko śruty słonecznikowej, które jest bogatsze w aminokwasy siarkowe, jest bardziej podatne na rozkład niż inne śruty olejowe, co ułatwia syntezę mikrobiologiczną. 4. Śruta słonecznikowa jest odpowiednia dla trzody chlewnej, kóz, drobiu i jest dobrze wykorzystywana u młodych cieląt i rosnących jałówek. 5. Śruta słonecznikowa jest cennym źródłem wapnia, fosforu i witamin z grupy B. 6. Pellety śruty słonecznikowej zawierają mniej białka i znacznie więcej błonnika niż śruta sojowa, dlatego są cenną paszą dla zwierząt gospodarskich, zwłaszcza dla przeżuwaczy, gdzie wysoka zawartość błonnika może pomóc w zmniejszeniu kwasicy. Podana cena wynika z wymogów formularza ogłoszeniowego i nie jest ofertą handlową. Zasady zakupu i ceny śruty słonecznikowej w bezpośredniej korespondencji

Promowane ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki