Ceny i notowania indyków – 18-24 maja 2015 r.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najświeższymi informacjami na temat skupu i sprzedaży mięsa indyczego. W których makroregionach Polski ich koszty osiągnęły najwyższy poziom i jakim wahaniom ulegały? Oto ceny i notowania indyków na maj 2015 r.

Ceny skupu indyków

Cena skupu indorów ustaliła się aktualnie na poziomie 5.974,6 zł/t, mamy zatem do czynienia z jej stagnacją. Indyczki kosztują natomiast 5.675,6 zł/t, płacimy więc za nie tyle samo, co w poprzednim notowaniu. W marcu brojlery indycze osiągnęły następujące ceny (w przeliczeniu na kilogram): w północnym regionie Polski skupowano je po 5,86 zł/kg, w centralnym – 5,84 zł/kg, w południowo-zachodnim – 5,85 zł/kg, we wschodnim z kolei – 6,07 zł/kg. Średnia cena indyków rzeźnych na polskim rynku wynosi 5,91 zł/kg.

Ceny sprzedaży elementów z indyka

Cena filetów z piersi indyka wzrosła w minionym tygodniu o 2%, jej wartość wynosi więc 13.995 zł/t. Skrzydła indycze sprzedaje się na polskim rynku po 5.062 zł/t, czyli po cenie niezmienionej w stosunku do poprzedniego notowania. Udziec z indyka z kolei kosztuje 6.225 zł/t, a więc o 4% więcej niż w poprzednim tygodniu. Indycza wątroba osiągnęła cenę 2.967 zł/t, odnotowano zatem jej spadek o 1%.

Kategorie
Indyki

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki