Ceny i notowania indyków – 31 października – 6 listopada 2016 r.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do zapoznania się z najświeższymi informacjami na temat skupu i sprzedaży mięsa indyczego. W których makroregionach Polski jego ceny osiągnęły najwyższy poziom i jakim wahaniom ulegały? Oto notowania indyków z przełomu października i listopada 2016 r.

Ceny skupu indyków

Cena skupu indorów ustaliła się aktualnie na poziomie 4.695,8 zł/t, mamy zatem do czynienia z jej stagnacją. Indyczki kosztują natomiast 4.566,6 zł/t, płacimy więc za nie tyle samo, co w poprzednim notowaniu. W październiku brojlery indycze osiągnęły następujące ceny (w przeliczeniu na kilogram): w północnym regionie Polski skupowano je po 4,90 zł/kg, w centralnym – po 4,76 zł/kg, w południowo-zachodnim – po 4,76 zł/kg, we wschodnim z kolei – po 4,84 zł/kg. Średnia cena indyków rzeźnych na polskim rynku wynosi 4,85 zł/kg.

Ceny sprzedaży elementów z indyka

Cena filetów z piersi indyka nie uległa w ciągu minionego tygodnia znaczącym wahaniom, jej wartość wynosi więc 16.369 zł/t. Skrzydła indycze sprzedaje się na polskim rynku po 4.287 zł/t, czyli o 3% taniej w stosunku do poprzedniego notowania. Udziec z indyka z kolei kosztuje 8.437 zł/t, a więc o 2% więcej niż w poprzednim tygodniu. Indycza wątroba osiągnęła cenę 4.326 zł/t, odnotowano zatem jej wzrost o 4%. 

Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi   

Kategorie
Indyki

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki