Ceny i notowania papryki czerwonej – 12-22 października 2020 r.

Ile kosztuje papryka czerwona na największych polskich rynkach rolno-spożywczych? Jak zmieniały się w ostatnim czasie jej minimalne i maksymalne ceny hurtowe? Przedstawiamy ceny i notowania papryki czerwonej z października 2020 r.

Zmiany cen hurtowych
 
Polska papryka czerwona osiągnęła w ostatnich dniach cenę minimalną równą 4,11 zł/kg, koszt kilograma surowca wzrósł zatem w porównaniu do poprzedniego notowania o 5%. Jego cena maksymalna uległa natomiast stagnacji i wynosi aktualnie 5,34 zł/kg. W skali miesiąca zaobserwowano 7-procentowy wzrost ceny minimalnej papryki czerwonej oraz wzrost jej ceny maksymalnej o 1%.
 
Najwyższe i najniższe ceny na rynkach hurtowych
 
Krajowa papryka czerwona jest dostępna w sprzedaży na rynku w Broniszach, gdzie kosztuje 4,00-6,00 zł/kg. W Lublinie sprzedaje się ją po 5,00-5,60 zł/kg, w Bydgoszczy po 4,00-5,00 zł/kg, w Kaliszu po 4,60-4,80 zł/kg, w Łodzi po 3,00-5,60 zł/kg, w Poznaniu po 5,40-6,60 zł/kg, w Radomiu po 3,00-4,50 zł/kg, w Rzeszowie po 3,00-5,00 zł/kg, a w Szczecinie – po 6,00 zł/kg.
 
 
Źródło: biuletyn informacyjny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Kategorie
Papryka czerwona

Ogłoszenia

Rynek Rolny to pierwszy profesjonalny branżowy portal rolniczy z giełdą rolną. Darmowe ogłoszenia rolnicze i aktualne ceny produktów rolnych. Sprzedawaj i Kupuj z nami!

Sulejkowska 56/58 lok 215
04-157 Warszawa, Polska

Telefon: 790 025 265, 790 540 404

Email: kontakt [małpa] rynek-rolny.pl

Newsletter

Fundusze Europejskie – dla rozwoju innowacyjnej gospodarki