Biesiadowanie z piecem do pizzy
Porównaj
157 odsłon
market_2318
1.00 zł
- Miejscowość:Świdnica k. Zielonej Góry
- Kategoria:Archiwum, Pozostałe
- Telefon:68327**** (pokaż cały)
- Nazwa użytkownika:salonsobkowiak
- Dodano: 04-07-23
- Do końca: 19-07-23
Najlepszym
i najzdrowszym urządzeniem do biesiadowania jest piec do pizzy.
Wewnątrz domu może być zamontowany w salonie w obudowie kominkowej
(samodzielnie lub obok wkładu kominkowego), także w pomieszczeniu
kuchennym. Dzięki posiadaniu wysokiej jakości izolacji cieplnej
wokoło siebie, może być posadowiony nawet bezpośrednio na blacie
kuchennym lub wbudowany w ciąg mebli. W wersji z podstawą i kółkami
może być użytkowany na balkonie, tarasie, także w altanie,
pergoli, jako wolno stojący w ogrodzie lub (bez podstawy) zabudowany
w murowanym kompleksie gastronomicznym. Jest mobilny i kompaktowy.
Bardzo łatwo daje się przestawić (także z platformą do
przygotowywania potraw), dzięki kółkom, w różne miejsca
obejścia, gdzie w danej chwili chcemy go używać. Piec do pizzy bez
podstawy można z powodzeniem przewieźć na pace samochodu na
imprezę w inne-nawet odległe-miejsce. Dostępny jest w wielu
wielkościach komory pieczenia. W najmniejszym można upiec
jednorazowo jedną pizzę, w największym 5 sztuk, a w wersji
profesjonalnej (dla pizzerii, cateringu) nawet 8 sztuk naraz lub 8 kg
chleba. Charakteryzuje się rewelacyjnie krótkim czasem rozruchu.
Już po 15-20 minutach od rozpalenia można go z powodzeniem
użytkować. Nie ma szybszego pieca na rynku. Jedną pizzę piecze
1,5 minuty. Trzeba więc mocno się uwijać, by nawet najmniejszy z
tych pieców efektywnie wykorzystać. Każdy piec do pizzy, dzięki
opatentowanej technologii FornInox, jest doskonałą maszyną do
gotowania i pieczenia. Krótko po zakupie, można z nim natychmiast
ucztować. Rozpalanie i obsługa jego, w porównaniu do tradycyjnego
pieca chlebowego murowanego przez zduna, jest banalnie prosta, łatwa
i przyjemna. Nawet największy laik i amator w krótkim czasie staje
się profesjonalistą. Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii
wykonania pieca, pieczenie i gotowanie w nim jest łatwiejsze od
użytkowania zwykłego grilla. W porównaniu do murowanego pieca
chlebowego spala o 2/3 mniej opału, a uzyskuje dużo wyższą
temperaturę. Jest bardzo ekonomiczny, wydajny i niezawodny. To piec
uniwersalny. Idealny do pizzy, pieczenia chleba, niezastąpiony do
przygotowywania całych kilku daniowych obiadów i kolacji, ze
względu na bardzo szybki jego rozruch i specyfikę działania. Z
jego udziałem można odkryć prawdziwe smaki legendarnych
tradycyjnych potraw włoskich, których przepisy można znaleźć w
internecie. Doskonale zresztą nadaje się do wszystkiego, od
przystawek po słodycze. Rewelacyjnie gotuje i piecze. Jest
niedościgły w przepysznym przygotowywaniu potraw. Żadne inne
kuchenne urządzenie grzewcze nie jest w stanie przygotować tak
wysublimowanych i subtelnych smaków różnych potraw. Nie jest w
stanie także przyrządzić tak aromatycznych, kruchych, delikatnych
i soczystych mięs, czy pysznego wyrośniętego pieczywa, delikatnego
w środku, a jednocześnie o przypieczonej smakowitej skórce. Cała
tajemnica doskonałości potraw z pieca do pizzy tkwi w potrójnym
oddziaływaniu wytworzonej w nim energii na te potrawy w postaci
promieniowania, przenikania i konwekcji. To potrójne oddziaływanie
występuje tylko w piecu do pizzy (piecu chlebowym). Opalanie drewnem
nadaje potrawom niepowtarzalny smak i aromat, a potrawy zachowują
większość właściwości odżywczych. Dzięki specjalnym
profesjonalnym przystawkom, można w nim nawet grillować wszystko,
co tylko się da. Przystawki te jeszcze bardziej rozszerzają
wszechstronność wykorzystania tego pieca do pizzy. Z nim można
zapomnieć o gumowatych i niewyrośniętych pizzach, jakimi raczą
nas w różnych pizzeriach, w których piecze się je w piecach
elektrycznych, co jest nieporozumieniem. Nie ma praktycznie potrawy,
której nie udałoby się w nim przyrządzić. Piec do pizzy,
posiadając te wszystkie walory, sprawia, że magiczne chwile z
rodziną i przyjaciółmi są jeszcze bardziej wyjątkowe. Jeżeli
już go mamy w domu, to wtedy każda impreza typu: imieniny,
urodziny, domówka, przyjęcie, uroczysty obiad lub kolacja, czy
nawet cocktail party, stanie się automatycznie wyśmienitą ucztą.
Smakołyki wydobywane z pieca do pizzy zachwycą bez wyjątku każdego
uczestnika biesiady i na zawsze zakodują mu się w pamięci. Za
potrawami z pieca do pizzy przepadają wszystkie dzieci. Bardzo
chętnie przygotowują sami swoje autorskie potrawy, a nawet chcą
mieć udział w obsłudze pieca. To zabawa dla wszystkich. Z takiego
pieca do pizzy mogą regularnie korzystać nawet ci, którzy są
mocno zapracowani i wolnego czasu mają niewiele. Przygotowanie pieca
do pracy jest błyskawiczne, a efekty oszałamiające. Rewelacyjnie
uzupełnia się on, wkomponowany w kaflową kuchnię, w serwowaniu z
nią perfekcyjnych rozbudowanych dań. Ten tandem zaspokoi nawet
najwybredniejsze podniebienia, a z kucharzowania uczyni największą
przyjemność. Do każdego pieca do pizzy można zakupić w opcji
profesjonalne oprzyrządowanie i oryginalne akcesoria, jakie tylko są
potrzebne do obsługi pieca i do sprawnego przygotowywania potraw, w
tym mobilne platformy, na których znajduje się praktyczne
kompaktowe wyposażenie kuchni.
Na
fali ekologii, coraz większą popularność we Włoszech i na
świecie zdobywają gazowe piece do pizzy. Są to piece nowej
generacji, coraz częściej wykorzystywane w pizzeriach, jak i przez
prywatnych użytkowników. Są wygodniejsze i czystsze w użytkowaniu;
nie wytwarzają dymu, tylko rozsiewają wokół siebie aromat
gotowanych i pieczonych potraw. W ciasnej zabudowie są mniej
uciążliwe dla przewrażliwionych sąsiadów, utyskujących na
rozchodzący się po okolicy dym (nawet aromatyczny). Bez użycia
zapałek, włącznikiem piezoelektrycznym, można je szybko
uruchomić, pokrętłem regulować wygodnie ich mocą, bardzo szybko
wyłączyć. Są kompaktowe, lekkie i wydajne. Każdy gazowy piec do
pizzy można szybko i bardzo łatwo przekształcić w tradycyjny piec
opalany drewnem, gdy tylko przyjdzie nam na to ochota. Specjalną
przykrywką zakrywamy palniki gazowe, rozpalamy drewno i po
kilkunastu minutach pieczemy lub gotujemy na aromatycznym drewnie.
Tego typu uniwersalne piece są zarówno amatorskie jak i w pełni
profesjonalne do użytku komercyjnego. Nigdy nie wiadomo, jaki rodzaj
pieca będzie nam w danej chwili potrzebny. Szczególnie dotyczy to
firm świadczących usługi cateringowe na wyjeździe. Nie wszędzie
można użyć pieca do pizzy na drewno, a on jeden zastępuje nam
kilka różnych urządzeń gastronomicznych i do tego w najlepszej
formie. To urządzenie jest też dla tych, którzy uwielbiają
potrawy z pieca do pizzy, ale obsługa pieca na drewno jest dla nich
obca i nie mogą się do niego przekonać.
Więcej
informacji pod telefonami: 68 3273341, 606756498 i na stronie
internetowej firmy z 30. filmami:
www.salonsobkowiak.pl/oferta-skrocona.***